Мероприятия, организирани в памет на децата

В Спортен комплекс “Изгрев 93” с. Царевец, общ. Свищов, по покана на инициативният комитет на селото, се проведе благотворителен концерт под надслов “Да отворим сърцата си” в памет на “Ангелите от Лим” със специалното участие на Илия Луков и Формация “Пирина”. В начинанието се включиха танцовите състави от с. Царевец и други села от Свищовска община, а също и различни певчески формации от Свищов и Общината.

Концертът се проведе на 19.06.2004 г. /която дата съвпадна и с рожденният ден на едно от децата загинали в катастрофата – Юлиян Манзаров/. На мероприятието бяха поставени кутии за доброволни дарения като събраната сума – 2 137 лв. ще бъде изразходена за направата на паметна плоча на двете дечица от с. Царевец, които загинаха в нелепата катастрофа на 04.04.2004 г. – Глория Георгиева и Женя Ангелова. Концертът се проведе и с помощтта на родителите на двете момиченца, които също бяха сред организаторите.

Участниците в благотворителното начинание дадоха всичко от себе си и със силните си изпълнения накараха родителите на “Ангелите от Лим”, а също и всички присъстващи отново да почувстват, че те не са сами и че има някой, който ги подкрепя в голямата им мъка. В знак на благодарност към хуманната постъпка на Илия Луков, кметът на с. Царевец му поднесе икона – от името на родителите на малките “ангелчета”.