Мероприятия, организирани в памет на децата

На 01.10.2004 г. с програма на мажоретния състав от Свищов, бяха открити мероприятията организирани от фондация “Ангели от Лим” посветени на 6-те месеца от гибелта на трагично загиналите деца при р. Лим, Сърбия/Черна гора на 04.04.2004 г.

След танцовите изпълнения на мажоретките бе даден старт на есенния лекоатлетически крос “Да опазим децата!”, в памет на дванайсетте “Ангелчета”. На заелите първо, второ и трето място в трите възрастови категории бяха раздадени материални награди. Всички участници получиха грамоти за участието и съпричастността си.

В памет на децата, загубили живота си във водите на р. Лим, Фондацията организира изложба на снимки оцелели от трагичната катастрофа. Редом с тях бяха наредени и индивидуални фотографии на всяко едно от дванадесетте деца. Изложбата остана подредена във фоаето на Община Свищов цяла седмица.

Програмата посветена на 6-те месеца от смъртта на децата, продължи с концерт на пл. “Алеко”. Участие в него взеха народната изпълнителка Гуна Иванова, която доведе със себе си и децата от фолклорният състав при читалище “Св. София”. Всички те сами изявиха желание да се присъединят в концерта и успяха да спечелят сърцата на публиката. Гуна Иванова започна изпълнението си с песен, написана специално за “Ангелите” от Свищов. Участие в концерта взеха и младите таланти от клуб “Естрада” – Свищов. Те пяха с цялото си сърце и душа в памет на Лора Николова, която беше част от тях и в памет на Александра, Антоана, Антония, Боряна, Валентин, Виктор, Глория, Женя, Светослав, Светослава и Юлиян. С едноминутно мълчание и насълзени очи участниците в концерта и всички, които присъстваха на мероприятието, почетоха паметта на дванадесетте непрежалими деца. Деца, “ангели” , които никога няма да забравим!

Фондация “Ангели от Лим”
изказва искренната си благодарност към тези, без които всичко това нямаше да бъде осъществено, а именно:

звено “Масова физкултура и спортна база” при Община Свищов,
Община Свищов,
Гуна Иванова,
клуб “Естрада” – Свищов,
мажоретния състав
и всички, които се присъединиха към организацията и провеждането на програмата, посветена на 6-те месеца от загубата на децата, загинали трагично в р. Лим на
04.04.2004 г.