Благотворителен концерт - 2009г.

На 10.04.2009г. се проведе благотворителен концерт за възстановяване на храма „Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Свищов. Той бе иницииран от фондация „Ангели от Лим” във връзка с мероприятията, които се организират всяка година в памет на 12-те загинали деца. Съорганизатори бяха община Свищов и кабелна телевизия „Видеосат”. На концерта присъстваха г-н Пламен Александров – зам. Кмет „Социална и интеграционна политика”, г-н Антон Георгиев – управител на кабелна тв „Видеосат”, г-н Георги Манзаров – председател на ф-я „Ангели от Лим”, родители на загиналите деца и много свищовски граждани.

 

Главните действащи лица на сцената бяха прогресиращата звезда Аксиния и Николай Манолов, които се включиха напълно безвъзмездно. Ники е познат на свищовци от конкурса за популярна песен „Звездици за Лора”, където той спечели първото си I-во място. След което го видяхме в Music Idol 1, където съвсем малко не му достигна да се качи на голямата сцена. И двамата бяха изключително развълнувани от факта, че отново са на свищовска сцена. Пяха песни както от своя репертоар, така и от репертоара на световни звезди. Публиката усети позитивизма, струящ от тях. Усетиха го и децата от публиката, които без притеснение се качиха на сцената и танцуваха редом до изпълнителите.

Може би най-емоционалния момент беше на финала на концерта, когато Ники Манолов запя „Хубава си, моя горо” . За момент гласът му секна и той сподели, че никога досега публиката не се е изправяла на крака, докато пее. Сигурни сме, че ще помни този момент винаги. И така, концерта завърши с една от най-емблематичните български песни и с неописуемото вълнение, завладяло цялата зала.

След края на концерта сумата, събрана за храма, е 765лв.

 

Снимки