Конкурс за детска рисунка “Три звездички” - 2009г.

Конкурс за детска рисунка “Три звездички” - 2009г.

На 13.04.2009г. от 15:00ч. се проведе церемонията по награждаването на победителите в петия конкурс за детска рисунка “Трите звездички” в памет на Боряна, Женя и Светослава и другите трагично загинали деца в р. Лим – Сърбия / Черна Гора.

Официални гости на награждаването бяха г-н Станислав Благов – кмет на Община Свищов, г-н Пламен Александров – зам. Кмет “Социална и интеграционна политика”, г-жа Върбинка Конова – секретар на Общ. Свищов, главен инспектор Богомил Цанев – началник ГПУ, гр. Свищов, г-жа Таня Ликова – началник отдел “Култура” към общината, г-н Георги Манзаров – председател на фондация “Ангели от Лим” и др.

Общият брой на рисунките, пристигнали за оценяване, бе 170. Те бяха разделени в 4 възрастови групи:

  • Деца от детските градини
  • Деца от 1-ви до 4-ти клас
  • Деца от 5-ти до 8-ми клас
  • Младежи от 9-ти до 12-ти клас

Във фоайето на Община Свищов бяха поместени най-добрите от тях. Наградените деца получиха оригинални статуетки и грамоти за участие.

Пристигнаха и няколко рисунки от Сърбия тази година. Деца от клуб “Млад фермер” – Бродарево участваха със свои творби. Едно от тях получи специалната награда на конкурса.
Дечица от ЦДГ №1 “В.Левски”, от ЦДГ №2 “Калина Малина” и второкласници от СОУ “Н. Катранов”, ни зарадваха с изпълнението на няколко стихчета за пролетта и за предстоящия празник Великден.

Денят се превърна в празник! Насладихме се на творбите на малките художници и за сетен път се уверихме, че талантливите деца са навсякъде около нас!