Пети международен юношески турнир по футбол "Юлиян Манзаров" - 2008г.

За една седмица град Свищов се превърна за поредна година в домакин на спортния дух и футболната магия. Осем отбора от различни точки доказаха, че спорта е това, което може да създава приятелства. Спорта е това, което може да определи една човешка съдба. И да направлява един човешки живот. Така както направляваше и ръководеше живота и съдбата на Юлиян Манзаров.

Животът е мигновенност, която трябва да превърнем в един сбъднат сън. Футболния турнир “Юлиян Манзаров“ за млади и талантливи юноши дава възможност за среща на спортния дух, човешката доброта и преди всичко на величието и красотата на магията на футбола.

Емоцията и духа, с които играха осемте отбора направиха турнира не само желано място за посещаване през свободното време, а преди всичко наслада за душата от гъвкавата, силна и красива игра наречена футбол.

И ако футбола, беше религията, която водеше Юлиян Манзаров в неговия живот и направляваше неговата съдба... То футболния турнир “Юлиян Манзаров “ е доказателство, че тази религия никога няма да изчезне от земята докато е жив духа на такива талантливи играчи като тези от осемте отбора:

ЛЕВСКИ София
ЛИТЕКС Ловеч
ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА Събия
СТЯУА Букореш (Румъния)
НАЦИОНАЛЕН ЮНОШЕСКИ ОТБОР НА БЪЛГАРИЯ-92
ПЕЛИСТЕР Македония
ЦСКА София
АКАДЕМИК-СВИЩОВ