Шести международен юношески турнир по футбол "Юлиян Манзаров" - 2009г.

В дните от 15.08. до 20.08.2009г. се проведе Шестия международен юношески турнир по футбол “Юлиян Манзаров”. Турнирът бе открит от президента на Професионалната футболна лига Валентин Михов, в присъствието на кмета на Свищов Станислав Благов, управителя на Софийска област Красимир Живков, председателя на фондация “Ангели от Лим” и баща на Юлиян – Георги Манзаров и други официални лица.
Тази година турнира се проведе в градовете Правец и Етрополе. Чрез жребий бе определено разпределението на отборите по групи.

Група А:
1. Барселона
2. Пелистер /Битоля/
3. Славия /София/
4. ФА “Христо Стоичков” /Етрополе/ - Свищов

Група Б:
1. Левски /София/
2. ЦСКА /София/
3. Литекс /Ловеч/
4. Стяуа /Букурещ/

Класиране:
3 място – ФА “Христо Стоичков” /Етрополе/ - Свищов
4 място – Стяуа /Букурещ/
5 място – Славия /София/
6 място – ЦСКА /София/
7 място – Пелистер /Битоля/
8 място – Левски /София/

На 20.08. на стадиона в град Правец за трофея спориха отборите на първо място в двете групи – Барселона и Литекс. Мачът бе изключително успорван, с много изпуснати голови положения, като в крайна сметка единствения гол падна от дузпа за отбора на Литекс. Победителят в тазгодишния турнир е отборът на Литекс, който надделя над тима на Барселона с 1:0.

Да наблюдават финалната среща бяха дошли премиерът Бойко Борисов, министърът на спорта Светлин Нейков, областният управител на София област Красимир Живков, депутатът и собственик на отбора на ФА “Христо Стоичков” Емил Димитров, кметът на град Свищов Станислав Благов, председателя на Общински съвет Свищов Милен Манолов, ректорът на СА “Д. А. Ценов” Величко Адамов, зам. ректора Андрей Захариев. От футболните среди присъстваха президентът и вицепрезидентът на БФС Борислав Михайлов и Атанас Фурнаджиев, президентът на ПФЛ Валентин Михов, секретарят на лигата Любе Спасов и други.

Специален гост на финалната среща и на закриването на турнира бе сър Дейвид Ричардс – президент на английската Висша лига и изпълнителен директор на европейската ПФЛ.

Освен първото място, организаторите връчиха и няколко индивидуални награди:

  • Най – добър играч на турнира – Матей Флорентин /Стяуа/
  • Голмайстор – Диего Фераресо /Литекс/ - 3 гола
  • Най – добър халф – Симо Атебо /Барселона/
  • Най – добър вратар – Стефано Кунчев /ФА “Хр. Стоичков”/
  • Най – добър защитник – Емил Грозев /Литекс/
  • Спортменство /индивидуална/ - Жерар Лазаро /Барселона/
  • Спортменство /отборна/ - Барселона

Всички отбори – участници получиха тениски и шапки с името на Юлиян Манзаров.

Снимки